Limbi:

Acest site este creat folosind datele Wikimapia. Wikimapia este un proiect de hărţi, deschis, colaborativ, cu contribuţia unor voluntari din întreaga lume. Acesta conţine informaţii despre 32482604 şi evidenţa acestora Află mai multe despre Wikimapia şi ghiduri de oraş.

Călăraşi - comentarii recente:

  • Sofidel România SA, milea a scris acum 1 an:
    COMCEH (sau „Combinatul de celuloză și hârtie”, cum se numea înainte de 1989) a fost construit între anii 1960 - 1965 și era singurul producător de hârtie velină și caiete din România care folosea ca materie primă paiele de cereale (grâu și orz, în special) din Bărăgan. După închiderea acestuia, la începutul anilor '90, paiele au ajuns să fie arse pe câmp, iar România a ajuns, din exportator de hârtie, un importator net al acestui produs (în 2003 era de cca. 70 - 80% din necesarul anual, la un consum mediu de 36 Kg/loc, față de peste 80 Kg/loc., cât este în cadrul UE), producția celor câteva fabrici rămase în funcțiune (și care folosesc lemnul din păduri, cu o capacitate de refacere mult mai redusă) neputând asigura necesarul de consum.
  • Sofidel România SA, milea a scris acum 7 ani:
    Hârtia din stuf se fabrica doar la Chișcani, lângă Brăila (stuful era adus pe Dunăre, din Deltă). Aici se foloseau paiele de cereale din Bărăgan, aduse pe calea ferată.
  • Strada Luceafărului, geoproiect a scris acum 9 ani:
    Bl.E9, sc.D, partr, ap.1
  • Fostul Combinat Siderurgic Călărași / Siderca, flovs a scris acum 9 ani:
    Decizia constructiei acestui combinat este luata in iulie 1974, de catre Nicolae Ceausescu, in urma unei vizite facute la Calarasi. Constructia efectiva a combinatului incepe in martie 1976, iar in 1978 incepe echiparea cu utilaje a combinatului, dupa planurile intocmite de IPROMET Bucuresti. In anul 1979 combinatul este inaugurat, aici lucrând atunci cca 6000 de oameni (si se preconiza sa lucreze 15.000 de oameni). Dupa 1980 sunt inaugurate si alte sectii ale combinatului ( otelaria electrica, laminoarele, cocseria in 1986, etc). In 1989, constructia combinatului era terminata in proportie de 90%. La scurt timp dupa 1989 sunt inaugurate furnalele, dar si laminorul de sina CFR (Astfel Romania urma sa renunte in totalitate la importurile de sina de tip greu pentru CFR ). Pentru aprovizionarea combinatului este construita o noua statie CFR (Calarasi Nord) si numeroase cai ferate industriale in incinta combinatului, dar si un canal navigabil cu port industrial.
  • Autogara, flovs a scris acum 9 ani:
    Cam departe de gara!
  • Cartier "Micro 6", flovs a scris acum 9 ani:
    Cuprins intre Bdul. Nicolae Titulescu, Bdul. Republicii, Bdul. Cuza-Voda si Prelungirea Bucuresti
  • Cartierul, flovs a scris acum 9 ani:
    Cuprins intre strazile Panduri (care il separa de cartierul de case Mircea Voda), strada Pescarusi, strada Belsugului (care il separa de cartierele Orizont si 2 Moldoveni), strada Musetelului si fostul CET si cimitir.
  • Cartier "2 Moldoveni", flovs a scris acum 9 ani:
    cuprins intre strada Belsugului, strada Dunarea (care-l separa de cartierul Orizont), cartierul 10 Nivele, calea ferata si fostul CET.
  • Cartier "Orizont", flovs a scris acum 9 ani:
    Cuprins intre strada Belsugului, strada Cornisei si strada Dunarea (care-l separa de cartierul 2 Moldoveni).
  • Paragina, Mihai (vizitator) a scris acum 10 ani:
    E fosta secție de îmbuteliere/împachetare a SC Ostrovit SA
  • Călăraşi, flovs a scris acum 10 ani:
    La 1 ianuarie 1981, in urma reorganizarii judetului Ialomita, este infiintat judetul Calarasi, cu resedinta in municipiul Calarasi, si cuprinzând si orasele Oltenita, BUdesti, Fundulea.
  • Statia CFR Calarasi Sud, flovs a scris acum 10 ani:
    Dar si fabrica de sticla, remat-ul si fostul CET
  • C31, stranger995 (vizitator) a scris acum 10 ani:
    awesome m-a lasa fara cuvinte cat de mare e acuratetea
  • coal harbor 2 and steel plant, flovs a scris acum 10 ani:
    Portul industrial Calarasi
  • Blocul devastat de explozie in 25 dec. 2013, milea a scris acum 11 ani:
    Angajaţii Distrigaz, chemaţi de vecini înaintea exploziei, au fost audiaţi. Procurorii spun că, dacă se va stabili că se fac vinovaţi de neglijenţă, ei riscă până la 12 ani de închisoare. Barbatul căruia i-a sărit apartamentul în aer este un fost pilot şi are cea mai mare pensie din judet. Avădanei încasa, lunar, 10.000 de lei. Se pare că apartamentul în care locuia era gaj pentru un împrumut la bancă şi era ameninţat cu executarea silită. Sursa: EVZ.ro
  • C9, ariciu constantin daniel (vizitator) a scris acum 12 ani:
    j
  • Tribunal, Detinutu' (vizitator) a scris acum 13 ani:
    Am iesit mancavas! Unde il gasesc pe judecatoru Moraru Vasile?
  • Statia CFR Calarasi Sud, flovs a scris acum 13 ani:
    Prima statie a orasului Calarasi si capatul linie 802. Statia are 11 linii, este electrificata si echipata cu comanda CED. Prin linii industriale deserveste: portul, COMCEH, Prefabricate Modelu, Baza de receptie cereale si ILSA (Ïndustria locala"")
  • Sofidel România SA, flovs a scris acum 13 ani:
    "Combinatul de celuloza si hartie Calarasi". Se realiza hartie si celuloza din stuf
  • Fostul Combinat Siderurgic Călărași / Siderca, ADY88 a scris acum 13 ani:
    e bun ptr poze post apocaliptice ,si extragerea fierului vechi ,da si in tarile spalat er mai putea sa refolosesasca cimetul :))